вторник, 26 юни 2012 г.

Летен маникюр

Здравейте момичета, днес ще ви представя първата си публикция. Тя е на тема "летен маникюр". Напоследък не спирам да чета из блоговете всякакви статии за грим, прическа, маникюр, бижута и най-накрая се реших и аз да  се включа с мои идеи, да споделям с вас мнението си за използвани козметични продукти и да обменяме опит за тези типично "женски забавления" :) Смятам, че с блоговете и публикациите си ставаме много полезни една за друга и се вдъхновяваме да изпробваме все нови и нови неща, които обикновенно не бихме се престрашили. Стига съм ви оттегчавала с тези излишни подробности.... :) Ето го и моето предложение за "летен маникюр". Извинявам се за качеството на снимките, но апаратът ми нещо не успя да се фокусира много добре.
  Представила съм ви два варианта, първият е чист, без всякакви декорации по него, лак за нокти на Flormar, номер 408. Цветът  му е много приятен, свеж, розово-прасковено-коралово, но по-скоро повече клони към розовеникав. Мога да го определя като цвят диня. Страшно актуален за сезона, отива на всякакъв цвят дрехи, много е наситен и плътен, даже не е необходимо да се нанася допълнителен слой, тъй като е достатъчно покривен, за да изглежда страхотно, нанасен само веднъж. Прекрасно ще стои на хора с тен, но също така е на такива като мен със светла кожа, наистина изглежда много добре. Толкова ми харесва цвета, че не спирам да си гледам ръцете. За качеството на лака бих казала, че е страхотно, както всички лакове  на тази марка. Наистина ги обожавам, тъй като са много наситени, страшно издръжливи, могат да се носят по цяла седмица и само да се излющат леко по връхчетата, има изобилие от всякакви цветове, като се започне от телесните, прозрачните с нюаси и се стигне до ярките, блестящите, магнитните, напукващите... Просто съм пристрастена към тях. Не мога да спра да си ги купувам и цената е повече от предизвикателна, едва  2 лв.
  На втората и третата снимка съм ви показала вариата на същия лак, само че с декорации отгоре. Много си падам по всякакви рисунки по ноктите, тъй като предава ефекта на "бижу", някакси довършва грима, освежава тоалета, придава закачливост на цялостната визия. Варианта за декорация на маникюра е много лесен на изпълнение. Ето как си го направих  и какви продукти използвах:


От ляво на дясно са съотверно: Топ лан на Perfect;  Calcium Gel на Perfect; Flormar 408, три лака за рисуване на Golden Rose -черен 106; бял 101и сребрист 104;

    - Първото нещо е да се оформят ноктите, да се избутат или отрежат кожичките, да се нанесе база на нокти ( регенерираща база, цалциев гел или задравител) и естествено да се нанесе лак за нокти на цялата плочка ( Flormar 408).

 

 Второто нещо е да нанесем бял лак за рисуване (линийка) в горната част на нокътя на височина за френски маникюр. След това от средата на плочката по посока върха на нокътя нанасяме черния лак и трябва да се получи като дъгичка ето така:


- Следващата стъпка е огледално на черната дъга се прави със сребристия лак дъга, след като изсъхне се нанася топ лак и маникюрът е готов :)


 Надявам се да не съм била прекалено дълга в обясненията си, дано съм била полезна и да съм ви дала идея как да разнообразите ежедневния си маникюр. Ако имате някакви въпроси към мен ще се радвам да ми пишете коментар, e-mail или в чата и с радост ще ви отговоря.
Хубав ден ви желая!

Поздрави,
Attractive Style


2 коментара:

  1. Страхотни нокти и прекрасна идея за маникюр. Благодаря :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, радвам се, че съм ти била от полза :)

    ОтговорИзтриване