четвъртък, 13 февруари 2014 г.

Любими продукти за 2013 г. Част 1 - " Гримове"

Здравейте, прекрасни мои читатели!
   Това е първата ми публикация за новата 2014 година. Нека тя да Ви донесе много усмивки, прекрасни моменти, сбъднати мечти и разбира се много Любов! С настъпването на новата година аз си направих своя равносметка на всичко случило ми се. На първо място искам да Ви се извиня за дългото ми отсъствие, но 2013 г.  беше най-важната досега за мен и тя промени животът ми изцяло. За огромно съжаление моята "рожба" - блогът ми остана на заден план, за което пак се извинявам. За да се компенсирам на Вас - най- страхотните читатели, съм заредена с много нови идеи, статии и изненади. Не мога вече да се сдържа и ето я първата "Любими продукти за 2013 г. Част 1 -  Гримове"



   През изминалата година пътувах много извън страната. Успях да посетя и Франция (прекрасна страна). От там за спомен си купих тази страхотна палитра със сенки на "Vera Valenti"  Eyeshadow Haiti mixed №1. 




   Палитрата е с12 цвята, 6 неутрални, 3 сини и 3 зелени. Това са най- използваните от мен цветове, както в ежедневието, така и за специални поводи. Самите сенки за супер пигментирани, много издръжливи и почти веднага се превърнаха в мой тотален фаворит. Произхода им е Италия, 24 грама са, а цената им е около 2-3 евро. Кутийката е пластмасова и не много стабилна, което си е минус, но за тази цена толкова. Винаги когато пътувам я взимам със себе си и когато я ползвам си припомням за изживяването ми в романтична Франция и това ме кара още повече да си я обичам.

Други мои любими сенки, които не излизат от козметичната ми чантичка са тези перлено златисти сенки на Maybelline 605 Beige Nude. 


   Харесвам ги, защото цветът е много хубав, прекрасно стои както в ъчълчето на окото, така и на целия клепач. Освен за основното му предназначение, аз го използвам и като Хайлайтър или така наречения ефект на "изсветляването" на върха на скулите, както и под веждата. Сенките са силно пигментирани. На мен ми издържат дълго време върху клепача, дори и без основа за сенки, чиято роля е да ги направи по издръжливи и да подсили цветът им. Идеални са за ежедневието и не само. Кутийката е малка и компактна. Когато си ги купих струваха 2 лв. на промоция, мисля че редовната им цена е около 4 лв.



Идва ред на най-луксозния ми продукт, а именно Хайлайтъра ми на МАС Soft and Gentle.





  Това беше най- желаният от мен продукт. Толкова много исках да си го купя, но все го сдържах, туй като е много скъп. Цената му е 57 лв., което си е доста солено, като се има в предвид, че едни най-обикновени перлено-зластисти или сребристи сенки вършат абсолютно същата работа. Толкова много ревюта бях прочела за него, толкова положителни мнения, толкова препоръка и хвалебствия, че на края  този хайлайтър се превърна в мечта за мен. Не можех да си го купя просто ей така, трябваше да има специален повод, че да го заслужа и ето че той дойде. Купих си го по случай завършването ми като "бакалавър". 

   Какво представлява Хайлайтъра? Това е блестяща пудра, която се нанася на най- издигнатите части на лицето (върха на скулите, под веждата, по дължината на носа, на извивката на горната устна) като придава сияние и блясък. Стои прекрасно на снимки и на светлина. 
*Трикчета - Нанесен над горната устна създава илюзията за по-обемни устни, а когато се нанесе под извивката на веждата, изглежда сякаш тя е по-повдигната. Това са лесни и много успешни трикчета за една страхотна визия.




   Най- най-най- любимият ми коректор за под очите е на Garnier Roll-on Anti-dark circles.


Харесва ми това, че е със супер лека текстура. Не е много покривен, но аз нямам силно изразени сенки или тъмни кръгове под очите, така че ми върши страхотна работа. Харесва ми и това, че не се събира във фините линийки и бръчици под долния клепач. Тежи цели 15 грама, което си е голямо количество, ползвам го от повече от година непрекъснато, а дори не съм го преполовила. Цената е около 16 лв., но като се има в предвид неговата икономичност, мисля че е добра сделка. 

  Най-често използваните от мен червила през изминалата година това за тези три :


   Първото от ляво на дясно е от дълготрайната серия на Rimmel 012 Guest List. Цветът е пепел от рози, стои много естествено и е същият като моите устни. Не изсушава устните, стои прекрасно и със гланц отгоре. Не си спомням цената но мисля че беше около 8-10 лв.

   Второто е на Еssence 55 Coralize me. Обожавам червилата на Еssence, имат голяма гама от цветове, супер овлажняващи са, стоят като гланц на устните, миришат страхотно, не са покривни. Цената им е 4,29 лв. Моят цвят е розово-прасковен, стои много нежно. Всеки път когато го нося ми иде да си изям устните, защото мирише на бонбони. Опаковката му е същият цвят като самото червило.


   Последното е на Clinique Long Last Lipstick- All Heart. Това е може би най-любимото ми червило напоследък. Получих го със списание Grazia за месен ноември 2013г. и от тогава не съм спряла да го нося. Цветът е по-скоро вишново-червено. Червилото е покривно и трайно. Стои прекрасно както на момичета със светла кожа като моята, така и на момичета с тен. Овлажнява устните и ги прави да изглеждат сочни и секси. Идеално е за някои по-специален случай (например за престоящия празник на любовта), така и за ежедневието. По принцип червилата на Clinique са скъпички, но моето излезе 7,95 заедно със списанието.

   Любимите ми глосове за изминалата година са тези две:


  В ляво е на Еssence XXXL Shine 022 Nude Kiss. Цветът е нежно розов, мирише на бонбони. Обичам да го комбинирам с червилото на Еssence 55 Coralize me. Цената му е 3,89лв. Харесва ми че не е лепкав и като се износва не остава бяло по краищата. Вече ми е почти свършил, но аз съм се заредила с нов.


   Глосът в дясно е на Maybelline ColoRama 289. Цветът е тъмно розово-лилаво. Съдържа 5 мл. продукт с добра покривност, обичам да го нося върху червилото на  Clinique Long Last Lipstick- All Heart. Цената му е около 5 лв. Почти не е лепкав, което на мен много ми допада.
*Трикче за обемни устни- Нанесете по тъмно червило, а в средата на устните нанесете гланц или червило е по светъл цвят. Това създава илюзията за пълнота и обем.

   Обичам да очертавам очите си с очна линия. Най-любимата ми очна линия за 2013г. е тази на Sephora 11 Glitter Green


   Цветът е маслено зелен с фини блестящи частици. Четчицата е под формата на писец, което улеснява нанасянето и. Супер дълготрайна е, издържа по цял ден. Не се размазва.

Най- хубавата спирала, която някога съм ползвала е тази за обем на  Chanel mascara- 10 Noir. 


   Получих я като подарък в едно немско списание. Имам я в малката тестова опаковка от 3 грама. Четката е гумена с по-къси и по-дълги косъмчета. Наистина тя прави чудеса, с едно нанасяне оформя, разделя и прави миглите обемни. Не се рони, много малко количество е необходимо, за да се постигне максимален ефект. Цената обаче и е доста солена, колкото и да ми харесва, колкото и красиви да прави миглите ми, едва ли биха ми се откъснали от сърцето 60 лв. 
 Това е последната порция " Гримове", които ми бяха фаворити миналата година:


   Основата за сенки на р2, лепилото за мигли на DUO, молива за вежди на Essence 04 Blonde и балсама за устни на Ziaja. Имам специално ревю за базата на сенки, можете да го погледнете тук. С две думи много съм  доволна от нея, запазва сенките ми цял ден, прави ги да изглеждат по наситени. 
   Молива за вежди на Essence 04 Blonde e единственият, които използвам в момента, напълно подхожда на моя цвят вежди, дълготраен е и стои много естествено. Има си е четка за вежди, която чудесно ги сресва. Цената му е 3,09 лв.
   Лепилото за мигли на DUO е страхотно. Необходимо е много тънък слой да се нанесе върху изкуствените мигли, да се изчака около 30 секунди и да се залепят. Моето е бяло на цвят, но като изсъхне става прозрачно. Предлага се и в черен вариант. Не е разпространено из магазинната мрежа, но може да се купи от магазин на МАС или пък по интернет. Цената му е около 15- 20 лв. Съдържа цели 15 грама, което си е доста продукт. Имам го от почти година, но изглежда като недокосвано.
   Балсамчето за устни на Ziaja си го купих от щанд на Golden Rose. До сега не бях ползвала продукти на тази марка и ми беше много интересно да я изпробвам. Консинстенцията е подобна на възелин. Съдържа 10 мл., има приятен мирис. Доволна съм от него. Цената му беше под 4 лв.

   Това е от мен. Доста дълга публикация се получи, надявам се да не съм Ви оттекчила. Събрала съм доста продукти, така че очаквайте много публикации и ревюта от мен. Надявам се да съм била полезна. Благодаря Ви скъпи читатели за цялата подкрепа и до скоро.


Поздрави!

Attractive Style







3 коментара:

  1. Добре дошла отново. тъкмо вчера писах за молива за вежди на Есенс. Ползвам го отскоро и съм много доволна, а цената му е направо без конкуренция :)
    Много красив цвят е Скинфиниша на Мак, както и топлите нюанси на палитрата, особено лилаво-червеникавото :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре заварила :) Радвам се, че и на теб ти допадат тези страхотни продукти :)

      Изтриване
  2. Ох, така ми се иска и аз да ги пробвам тези скинфиниши.
    Girl's temptations

    ОтговорИзтриване