неделя, 23 декември 2012 г.

Грижа за кожата през зимата

   Здравейте момичета! Зима е, а това е сезонът, в който трябва задължително да полагаме грижи за кожата ни. Днес реших да ви споделя, кои продукти ме спасяват в тези студени дни.



   Кожата, ноктите и косата, определено се изтощават, дехидратират и увреждат от ледения бриз. Ще започна с душ гел  на Bourois - Bonheur en Mousse. Наистина  ми харесва, лек, нежен с прекрасно ухание. Образува страхотна мека пяна, остава по кожата чувството на коприна с дни. Подходящ е за ежедневна употреба. Може да се използва и като основа за бръснене, тъй като образува доста пяна и моментално омекотява кожата. На самата опаковка е нарисувана и бръсначка. Още с първото си ползване се превърна в предпочитан за мен душ гел.


   Лосион за тяло на Balea. На опаковката пише, че  е лосион за ръце, но аз го ползвам за цялото тяло. Характеризира се с:
  1.  Обоогатена грижа. Тук веднага се съгласявам. От както го използвам, кожата ми се чувства защитена, подсилена и предпазена от студа.
  2.  Интензивна влажност. Със сигурност отговаря на описанието си. Кожата ми е хидратирана, подхранена и бебешки мека.
  3.  С аромат на малинка. Този аромат определено успя да утвърди и запази първото си място в класацията ми най-любим лосион. Остава след себе си аромат на току-що откъснати малинки. Дори след дни пак се усеща прекрасния му мирис.

За съжаление беше лимитирана серия и трудно би се открил, но ако го намерите, задължително си го купете, няма да се разочаровате. Цената му е по- малко от 3 лв.



   Крем за ръце и нокти на Essence. На опаковката пише, че е за твърди нокти и меки ръце. Определено ръцете ми да меки. Досега нито веднъж от както го ползвам не са ми се напукали, а много често излизам навън без ръкавици. За мен това е кремът номер 1. Имам много чувствителна кожа на ръцете, често ги чувствам изсушени. Когато мия чинии например дори и с ръкавици, получавам силно дразнение и задължително после се мажа с крем. Използвала съм какви ли не марки, но винаги съм намирала кусури, този обаче ме очарова и ме спечели. Задължително ще изпробвам и другите от тази серия. Моят крем ухае на праскова. Харесвам цитрусовите аромати под всякаква форма. Цената му беше ниска, не си я спомням, но със сигурност беше под 3 лв.


   Ще завърша ревюто с този прекрасен продукт- масло за цъфтящи връхчета и изтощена коса. Зимата е сезонът, който влияе много неблагоприятно на косата. Моята коса е по-скоро суха, с много цъфтежи. Просто каквито и грижи да полагам за нея, няма оправяне. Всеки път като ходя на фризьор се сбогувам с голяма част от дължината на косата ми. Фризьорката ми препоръча това масло на Cabello sano- Argan Fluid. Купих си го от нея, тъй като не може да се намери по магазините. Самият продукт е мазен, достатъчни са няколко капки за цялата коса. Нанася се на мокра или на влажна коса, аз го размачквам само по връхчетата. Не омазнява, мирише страхотно. Съдържа 50 мл. продукт, аз си мислих, че бързо ще му видя сметката, но го имам вече повече от шест месеца и съм изхабила само половината от него. Резултатът е фрапиращ. Почти без цъфтежи, а аз с сплитам почти след всяко къпане, защото обожавам къдрава коса. Обещавам, че ще посветя специална публикация за "Моят начин за къдрава и обемна коса". Този уникален продукт е съставен от  ливадина, ленено семе и арган.  Цената му е около 10 лв. Ще си го купя отново.



Вие с какви продукти предпазвате кожата си през зимата?


   Надявам се да съм била полезна. Не забравяйте да се присъедините към Facebook страницата ми, пишете ми и на е-майл: attractivestyle@abv.bg.


Поздрави!
Attractive Style



4 коментара:

  1. Много хубав пост! Кремът на Essence звучи чудесно, трябва да го пробвам! :))

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен пост! Лосионът с малини наистина е невероятен. И аз имам крем на Essence, само че моят е с банан и шоколад и също съм много доволна. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване